De App

 

De app is een basisplatform waarop verschillende modules aan elkaar gekoppeld worden, zodat de app voor elke stichting, organisatie of instelling naar eigen behoefte samengesteld kan worden. De app bestaat in feite dus uit verschillende apps in één eigen en beveiligd platform.

 

= Android en iOS
= Nederlands en Engels
= Basisversies volwassen en kind
= Schermstanden (dag en nacht)

 


Nomi
Know me
Vind elkaar
&
maak je
wereld ruimer
Modules

 

Chat module

Chatten met de hele community, eigen groepchats maken en natuurlijk één op één contact.

 

Profielen module

Een ‘smoelenboek’ waarin lotgenoten zichzelf voorstellen. Zoek personen die bij je passen, plaats een oproep of volg iemand. Ook is deze module handig om snel namen bij gezichten te vinden.

 

Events module

Agenda voor offline en online evenementen. Wanneer, waar, hoe laat en andere informatie. Aangeven dat je erbij wilt zijn. Zien wie er nog meer komt.

 

Livestream module

Mensen thuis de mogelijkheid bieden om toch bij activiteiten aanwezig te zijn. Maar ook geschikt voor online trainingen, discussies, enz.

 

Parental module

Voor ouders. Gereed in mei 2023. Als een kind ziek is, is de hele familie ziek. Ouders hebben vaak ook de behoefte om met elkaar in contact te komen om oplossingen te delen, steun te bieden of dingen te regelen. Deze module is breder inzetbaar, bijvoorbeeld als een doelgroep uit meer groepen bestaat zoals jonge kinderen en tieners.

 

Gaming module

In ontwikkeling. Wij ontwikkelen games met als doel stressreductie: Spanning Reduceren door Gaming, SPARGi. Het gaat daarbij niet zozeer om het scoren, maar om de beleving, het stimuleren van de eigen fantasie en daardoor afleiding. We zijn bezig met het bouwen van de eerste devices voor de kinderafdelingen van het Isala ziekenhuis in Zwolle.

 

Prikbord module

Alles wat een groep wil delen, ruilen en aanbieden. Advertenties, tips, enzovoort

 

Redactie site

Bij de app hoort een eigen redactie site. De ledenadministratie; het invoeren van evenementen; het plaatsen van content op de homepage (foto’s, felicitaties, oproepen, etc.) en online events streamen. Vanuit hier regelt iedere redactie eenvoudig alle eigen interactie met haar doelgroep.

 

Stress weg spelen

 

Stichting Nomi is begonnen met het ontwikkelen van de module Gaming voor de lotgenoten-contact-app. Het doel is om een kind in stressvolle situaties af te leiden met spel. Spanning Reduceren met Gaming, oftewel SPARGi. De AR in het midden staat voor Augmented Reality en vormt de kern van de beleving.

We hebben SPARGi verbeeld als een vriendelijke, maar trage slak. Het duurt even, maar je komt er wel.

 

Doelgroep

Kinderen van zes tot twaalf jaar. SPARGi is zo ontworpen dat iedereen om het kind heen mee kan gaan in de beleving. Ouders, broers en zussen, verpleging, pm-ers, vrijwilligers, enz.

 

Steriele omgeving
Ziekenhuizen en zorginstellingen ogen kaal en steriel, want vaste objecten in wachtruimtes en gangen verzamelen stof- en ziektekiemen, wat zoveel mogelijk wordt beperkt. Saai, maar noodzakelijk. Helaas druist dat in tegen alles wat een omgeving ‘beleefbaar’ maakt, zodat zulke ruimtes zelf ook stress kunnen opwekken. Hier kunnen digitale middelen een fantastische oplossing bieden.

 

Veilig
SPARGi maakt uitsluitend gebruik van WiFi via het gastennetwerk. Het hoeft dus niet aan de systemen van de instellingen gekoppeld te worden. Hierdoor worden alle problemen met privacy en digitale veiligheid vermeden.

 
Artwork

Met behulp van XR en AR technieken wordt een stressvolle situatie omgetoverd tot een magische beleving die de fantasie prikkelt en voor afleiding zorgt.

 

 

= Overal inzetbaar
= Snel aan te passen
= Minimale kosten
= Met één klik te bedienen
= Onderhoudsvrij
= Geen objecten of speeltjes op de grond
= 100% hygiënisch